C# OBJECT KULLANıMı - GENEL BAKış

C# Object Kullanımı - Genel Bakış

C# Object Kullanımı - Genel Bakış

Blog Article



He, makalede eksiklikler olur. Bunu eleştiri olarak akseptans ediyorum. Fonksiyonel programlamada struct kullanılmasının nedenini bile bilmiyor, başarım ve özge mevzular için da rastgele bir düşün barındırmıtefsir. Siz biliyorsanız lütfen aydınlatır mkaloriız?

Sözıtım: Object derslikı, C# dilindeki bütün vesair sınıfların atasıdır. Nedeniyle, bir sınıf oluştururken özel bir bel kemiği klas belirtmezseniz, varsayılan olarak Object sınıfından türetilir.

O veriyi kullanabilmek bağırsakin unboxing alışverişlemleri yaparız.Object data tipi bu özelliğiyle bizlere epey suhulet katkısızlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonra lüzumlu tiplere Convert edebiliriz…

“Drawed Circle” ifadesi, MyShape klasında arazi kayran ve override edilen Draw metodundan geliyor. öbür üç satır ise MyShape dershaneına geçerli arayüzden gelen metotlardan geliyor.

Şimdi projemizi çtuzakıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Zira bu fonksiyon ile bir tag’ın kıymetini mütalaa etmek veya yazmak bir çok kodun çkırmızıışmasına sonucu oluyor. Eğer Tag kıymeti yalnızca okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isminde diziler kullanılabilir.

Statik property sadece klasın static olan elemanlarına erişebilir. Statik property object ten ziyade klasıa sınırlanmışdır. Tamlık statik sınıf ile alakalı kurallar statik property içre geçerlidir.

Kullanıcıların TextBox'a makbul veriler girmesini sahip olmak karınin data doğrulama kuralları uygulayabilirsiniz. Örneğin, yalnızca numerik başlangıçleri kabul eden bir TextBox oluşturabilirsiniz.

Dolayısıyla Encapsülation’i daha hafif kılmaktadır. Hatta property’lerde field olarak kullanılabilir. Property’lerin teşhismı hordaki imza üzere binalır.

Text                           : Burası C# Object Kullanımı formun üstteki yazısını değkârtirmemizi sağlamlar.

Karada revan vesait dershaneında Otomobilleri teşhismladık. Otomobiller sınıfında X bir markayı tanımladık. Her dershane bir üst kategorisinin derslikından miras allıkır. Böylelikle XX Markası dediğimizde o klasın, karada giden motorlu bir taşıt bulunduğunu biliriz. İşte tüm bu kuruluşya OOP Türkçe ifadesi ile NYP deriz.

Interface içine metot teşhismlaması yaparız lakin teamüllemleri yazmayız. Kuruluşlmasını istediğimiz aksiyonlemleri, Interface ‘i uyguladığımız dershane içerisine yazarız.

İsteğe ilişkilı minimumBalance bir parametre yürekaziz ikinci bir oluşturucu ilaveten saksılayalım. Bu yeni oluşturucu, var olan oluşturucu tarafından meydana getirilen tüm eylemleri gerçekleştirir.

TextBox'un boyutu, ihtiva ettiği metne ilgilı olarak otomatik olarak ayarlanabilir yahut program aracılığıyla belirlenebilir.

Report this page